top of page

Avize Çeşitleri Nelerdir ?

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2021

Diğer bütün alanlarda olduğu gibi aydınlatma sektöründe avizenin de birçok çeşidi bulunmaktadır. En basit olarak avize ledli ve ampullü olmak üzere ikiye ayrılmakta.

Bunun haricinde bazı avizeler sarkıt, bazıları ise tavan şeklindedir. Sarkıt avizeler kristal veya led olabilmektedir. Kristalli, ledli sarkıt avizelerin kablo veya zincir boyları ayarlanabilmekte, bu da avizenin bütün mekanlara yakışmasını sağlamaktadır. Tavan ledli avizeler ise tavana doğrudan monte edilip, düşük tavanlı mekanlar için genelde tercih edilen avize modelleridir..

Avizeler takıldığı alanların şekline göre de çeşitlenmektedir. Böylelikle, avizeler modern, country, concept, spor ve klasik olarak sınıflandırılmaktadır. Modern avizeler genellikle modern yaşam alanların dekorasyonunu tamamlamak için tercih edilmektedir.

Klasik avizeler ise nostaljiyi andıran mekanların tasarımına daha çok yakışan avizelerdir. Country avizeler de bu tarz tasarımlara uygun olan diğer bir avize çeşididir.

Concept avizeler ise özel tasarımlara ve dekorasyonlara hitap eden avize çeşididir. Mesela ahşap konseptli bir mekan için ahşap kaplamalı avizeler oldukça şık ve uygundur.

Bütün bunların haricinde avizeler yapıldığı malzemeye göre de çeşitlenmektedir. Cam avize, ahşap avize, pirinç avize, kristal avize. Bu tarz avizeler yapıldığı malzemesinin adını alıp, yaşam alanlarında yoğun bulunan nesneye ve konsepte uygun olarak tercih edilmektedir.



21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page