top of page

Avize Nasıl Takılır ?

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2021

Avizeyi tavana takmak kolay ve basit bir işlem gibi görünse de birkaç aşamayı takip etmek gerekir. Çünkü avize ne kadar uygun bir şekilde takılırsa o kadar sağlam olur ve düşme riski ortadan kalkar. Ayrıca avize yanlış ve yamuk bir şekilde takılmamış olup hem tavanda daha düzgün durmasını sağlayacaktır, hem de dekor açısından avizenin çok daha şık ve güzel görünmesine imkan verecektir. Avizeyi sağlam bir şekilde takmak için takip edilmesi gereken aşamalar adım adım şu şekilde sıralanabilir:


• İlk önce avizenin başlanacağı yerdeki elektrik akımını kapatmanız gerekir. Sonra avizenin rozansının (taşlı avizeler için) veya lama diye adlandırılan artı şeklinde metalin (ledli avizeler için) tavana göre ölçüsü alınır. Lama ve rozansın deliklerine denk gelen yerler kalem gibi bir nesnenin yardımıyla işaretlenir. İşaretlenen yerlerde matkapla delik açılır ve bu deliklere çekiç yardımıyla dübel çakılır. Deliklerin üzerine lama veya rozansı koyup vida ile sabitleme işlemi yapılır. • İkinci önemli aşama avizeyi rozansa veya lamaya sabitlemeden önce kablo bağlantıların yapılmasıdır. Tavandan gelen elektrik kablosu ile avizenin kablosu birbirini bağlanır. Bağlanan kablonun uç kısımları soket veya elektrik bandı ile kapatılır.


• Son aşama ise avizenin doğru ve sıkı şekilde tavana bağlantısının yapılmasıdır. Avize rozans (veya lamaya) bağlanır. Sabitleme işlemi yaptıktan sonra avizenin yanmasını kontrol edebilirsiniz.



175 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page